Placemaking

Stadspark de Kwekerij

Scroll
Formaat
1.050 m2
Locatie
Hilversum
Type
Duurzaam stadspark
Jaar
2020
Neem contact op

De scope van dit project was een tijdelijke invulling van het stationsplein aan de voorzijde van station Hilversum Centraal. Vanuit de participatie met omwonenden, ondernemers en bezoekers kwamen de kernwoorden: levendig, veilig en gastvrij voor bewoners en bezoekers. Een aantrekkelijke, groene omgeving als entree voor de stad. Lokale ondernemers en kunstenaars zijn enthousiast en willen pionieren in de Kwekerij en kleinschalige evenementen organiseren.

Omdat het stationsgebied vanaf 2022/2023 op de schop gaat is duurzame inzet van materialen of hergebruik een harde eis.
In samenwerking met Karres en Brands komen we tot een ontwerp waarin een groot houten grid (8 meter hoog en 45 meter lang!) de eyecatcher is. Een vaste element waarin diverse invulling mogelijk is door ondernemers en voor bijv. kunst, marketinguitingen, playground, etc.

De Kwekerij huisvest uiteindelijk een aantal lokale ondernemers:

  • STEK: Een creatieve plek voor koffie, lunch, gebak en ontmoetingen. Initiatiefnemer van evenementen in de Kwekerij zoals Feelgood Friday met plaatjes draaien.
  • Bar de Boules: De Gooische Bierbrouwer heeft een plek voor ontspanningen en ontmoeten. Genieten van een heerlijk Gooisch biertje en een potje jeu de boules.
  • Conceptstore Lokaal: In dit lokaal vind je meerdere duurzame ondernemingen Toma Bloemenservice, Land in Zicht kwekerij, Van Frédérique maaltijdservice en duurzame producten van lokale makers.

Als projectmanager ben ik nauw betrokken geweest bij de realisatie van de Kwekerij: participatietraject, het ontwerp, vergunningen aanvragen, bodemonderzoek, klikmelding,  realisatie van voorzieningen (water, elektra, afvoer), afstemming met gemeente Hilversum, aansturen bouwer, ontwikkelen van creatieve invulling van het park, realisatie groen/ beplanting, verlichting, ondernemers aantrekken, communicatie en start evenementenorganisatie.

Resultaat: Een groene hotspot midden in het centrum van Hilversum. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten. Een heerlijke plek om te verblijven en waar veel wordt georganiseerd door bewoners en lokale ondernemers.


Reactie opdrachtgever

"Hilversum is een mooie groene plek rijker! Ik ben heel blij dat het entree naar de stad levendiger en aantrekkelijker is geworden."
Wethouder Economie & Openbare Ruimte
Gemeente Hilversum

Klaar voor de volgende stap!

Vrijblijvend adviesgesprek
Interieurlab C.
Cindy Wever
Boomgat 13, 1411 LN Naarden
 
E-mailadres   hallo@interieurlabc.nl

Op de hoogte blijven?

Op Instagram en LinkedIn deel ik regelmatig nieuwe projecten, inspiratie of kennis over kantoorinrichting of placemaking. Ongeveer 2x per jaar stuur ik een nieuwsbrief. Meld je hier aan als je op de hoogte wilt blijven:

Interieurlab C. Website door Dunico 

2024
. All right reserved