Placemaking

Creative invulling van een plek

Placemaking gaat voor mij over een fijne plek creëren waar mensen graag willen zijn en elkaar ontmoeten. Je kunt mij inschakelen als Project Manager om het project van begin tot oplevering te coördineren. Met mijn open houding en nieuwsgierige aard maak ik makkelijk verbinding met alle betrokken partijen. Vanuit mijn creativiteit zoek ik naar mogelijkheden om bijv. lokale ondernemers, kunstenaars of anderen een plek te bieden waar dit kan. Co-creatie en samenwerking zijn key in het creëren van nieuwe plek.

 

Bekijk onze projecten
Scroll

Visie & Resultaat

Duurzaam design

Placemaking wordt soms ingezet om een gebied of plek tijdelijk te verbeteren. Ik vind het dan vooral belangrijk een nieuwe omgeving op een duurzame manier te creëren! Is het mogelijk om materialen te hergebruiken als de tijdelijke locatie komt te vervallen? Of kunnen we locatie verplaatsen? Welke materialen zijn er beschikbaar in de gemeente? Op welke manier kan placemaking een permanent rol vervullen op deze plek/locatie? Een ontwerp dat aansluit op de toekomstvisie van de omgeving zorgt dat het een langdurig succes is.

Gericht op de gebruiker

Placemaking draait om de bewoners. Dus ga ik erop uit om mensen te spreken. Wat zijn de routes die worden gelopen?  Wat mis je in de directe omgeving? Maar vooral waar word je blij van? Hierin werk ik samen met stakeholders vanuit de gemeente, de (landschaps)architect en andere betrokkenen. Vanuit deze inventarisatie komen we samen tot een gedegen plan voor de locatie. Door te luisteren, verbinding te maken, en met empathie maar daadkrachtig aan de slag te gaan, maak ik een positieve impact op de realisatie van een plek.

Impact van placemaking

Placemaking is een inclusief proces en creëert waarde voor alle betrokken stakeholders. Niet alleen voor de directe omgeving. Placemaking kan, direct of indirect, veel impact hebben op bijvoorbeeld de sociale, economische of ecologische ontwikkeling van een gemeenschap. Het resultaat van eerdere projecten laat zien dat er zichtbaar beter gebruik wordt gemaakt van de openbare ruimte en er is meer betrokkenheid en eigenaarschap bij een locatie.  De vernieuwde locatie geeft een gevoel van veiligheid en verbeterde leefbaarheid. Betere relaties tussen ambtenaren, organisaties, ondernemers en bewoners. Er ontstaat meer verbinding.

Samen de stad vormgeven

Ontdek de kracht van placemaking voor jouw gemeente! Door te investeren in placemaking, kan jouw gemeente een bruisende sfeer en een gevoel van gemeenschap bevorderen. Waarom zou je kiezen voor placemaking? Het antwoord is eenvoudig: het versterkt de band tussen inwoners, verbetert de levenskwaliteit en stimuleert economische groei.

Dat klinkt fijn

Opdrachtgevers

Klaar voor de volgende stap!

Vrijblijvend adviesgesprek
Interieurlab C.
Cindy Wever
Boomgat 13, 1411 LN Naarden
 
E-mailadres   hallo@interieurlabc.nl

Op de hoogte blijven?

Op Instagram en LinkedIn deel ik regelmatig nieuwe projecten, inspiratie of kennis over kantoorinrichting of placemaking. Ongeveer 2x per jaar stuur ik een nieuwsbrief. Meld je hier aan als je op de hoogte wilt blijven:

Interieurlab C. Website door Dunico 

2024
. All right reserved