Placemaking

Hondemanstraat

Scroll
Formaat
xx
Locatie
Zaandam
Type
Placemaking
Jaar
2021
Neem contact op

Een hele andere vorm van Placemaking. Woningstichting Rochdale gaat in en rond de Hondemanstraat in Zaandam 44 woningen slopen voor een mooie herontwikkeling. De nieuwbouw zorgt voor een verdubbeling van het aantal sociale huurwoningen (90 stuks) in deze straat. Een leegstaande woning gebruiken we als informatiepunt.

Een groot deel van de bewoners is hier opgegroeid of woont al lange tijd. Ondanks dat de huizen in slechte staat zijn is het moeilijk om de nieuwbouw positief in te zien. De hoekwoning is onbewoonbaar en dat geeft een naar straatbeeld. Een voorzetwand met een kleine zitkamer geeft weer wat sfeer. Aan de gevel hangt een 'zaans'-kastje met daarin informatie over bijeenkomsten rondom de herontwikkeling. Op de ramen aan de zijkant van het pand vertellen we verhalen van vroeger, toen er nog een jaarlijkse zomer-bbq was bijvoorbeeld.  Zo kan het ook weer worden!


Reactie opdrachtgever

Woningstichting Rochdale

Klaar voor de volgende stap!

Vrijblijvend adviesgesprek
Interieurlab C.
Cindy Wever
Boomgat 13, 1411 LN Naarden
 
E-mailadres   hallo@interieurlabc.nl

Op de hoogte blijven?

Op Instagram en LinkedIn deel ik regelmatig nieuwe projecten, inspiratie of kennis over kantoorinrichting of placemaking. Ongeveer 2x per jaar stuur ik een nieuwsbrief. Meld je hier aan als je op de hoogte wilt blijven:

Interieurlab C. Website door Dunico 

2024
. All right reserved